HigiMag foloseste Cookies. Prin continuarea navigarii sau prin inchiderea notificarii va dati acordul.

Politica de confidentialitate

POLITICĂ PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

ÎN MAGAZINUL ONLINE HIGIMAG.RO

 

Ne-ai acordat încredere, navigând și făcând cumpărături în magazinul online higimag.ro („Magazinul Online”) și îți mulțumim pentru asta. SC Ace Distribution SRL te asigură că va prelucra datele tale în mod onest, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).Acesta este motivul pentru care am decis să te informăm prin această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal („Politica de Prelucrare a Datelor” sau „Politica”) referitor la: Cine suntem? Ce sunt datele personale? Ce date prelucrăm despre tine? În ce mod colectăm și prelucrăm datele tale? Cat timp păstrăm datele tale? Cu cine împărtășim datele tale? Când transferăm datele tale în afara spațiului Uniunii Europene sau SEE? Ce măsuri de securitate asigurăm pentru protecția datelor tale? Care sunt drepturile și opțiunile tale în privința datelor pe care le prelucrăm?

 Aceeași abordare o vom avea de fiecare dată când ne vizitați sau vă faceți cumpărăturile în Magazinul Online.Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor poate fi modificată sau actualizată oricând de către higimag.ro, atunci când considerăm că survin anumite modificări în activitățile prin care prelucrăm datele tale. Vom publica pe site-ul nostru, www.higimag.ro, orice astfel de modificări și vă vom informa în mod corespunzător prin e-mail.

 CINE SUNTEM? - SC Ace Distribution SRL, persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J12/2798/2013, având cod unic de înregistrare fiscală RO32231046 („higimag.ro” sau „Operator” sau „Noi”), este operatorul datelor tale și entitatea care îți furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produsele si echipamentele de curatenie. Ne puteți contacta oricând la:Adresă: Str. Ana Aslan nr 18, ap 3, Cluj Napoca, Romania Nr. telefon: 0740.134.397, E-mail: contact@higimag.ro

 Higimag.ro a numit un Responsabil cu Protecția Datelor Personale. Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, de modul în care higimag.ro prelucrează datele tale sau drepturile tale, ne poți contacta la adresa de e-mail contact@higimag.ro sau la adresa poștală Str. Ana Aslan nr 18, ap 3, Cluj Napoca, România.

 CE DATE PRELUCRĂM DESPRE TINE? - Politica higimag.ro este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să îți oferim cea mai plăcută experiență atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online. În general, prelucrăm următoarele tipuri de date despre tine: Nume și prenume; Adresă de e-mail; Numărul de telefon; Sexul; Vârsta; Informații despre produsele și serviciile achiziționate; Gradul de utilizare și activitățile tale pe platforma Magazinului Online; Interese și preferințe legate de produsele din Magazinul Online. Datele minorilor: Higimag.ro nu permite prelucrarea datelor personale ale clienţilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

ÎN CE MOD PRELUCRĂM DATELE TALE? -  Higimag.ro colectează și prelucrează datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci și livrarea produselor pe care ți le dorești, îmbunătățirea experiențelor tale în Magazinul Online, oferirea de asistență și suport atunci când utilizezi Magazinul Online/ contul de client, sau pentru a-ți crea un profil de client în vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

PROFILAREA ÎN SCOP DE MARKETING DIRECT -  Atunci când îți trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificări push-up) putem folosi anumite „tehnici de profilare” respectiv, o modalitate de prelucrare automată a datelor tale constând în special în analiza și interpretarea datelor tale personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferințele, interesele tale la cumpărături în Magazinul Online. În scop de profilare, higimag.ro nu prelucrează date sensibile privind orientarea sexuală, credințele religioase sau afilierile politice.Utilizam profilarea pentru a-ți comunica și prezenta oferte personalizate promoţionale, într-un mod relevant şi util pentru tine.Îți vom putea oferi posibilitatea de a-ți modifica preferințele tale de marketing direct în contul de client de pe higimag.ro, oricând ulterior înregistrării tale drept client higimag.ro, indicând această opțiune în contul tău de client.

Te poți opune profilării în scop de marketing direct, pe oricare dintre canalele de comunicare la care ai consimțit anterior, prin retragerea consimțământului la dezabonarea de pe un anumit canal de comunicare pentru care ai optat anterior. Pentru mai multe detalii vezi mai jos secțiunea „Drepturile și opțiunile tale”.

 CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE TALE? -  Higimag.ro prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată. Vom păstra datele tale cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în Magazinul Online (fără autentificare în cont); te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client; Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în Magazinul Online. Dacă îți dezactivezi contul de client din Magazinul Online și ne soliciți în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

 CU CINE ÎMPĂRTĂȘIM DATELE TALE? -  Datele tale personale pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a-ți furniza produse

 ·          furnizorul care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe situat în România; furnizorul serviciilor de telefonie mobilă care ne ajută să ținem legătura cu tine, situat în România; curieri terți autorizați de noi să livreze produsele cumpărate de tine (Fan Curier, Cargus, DPD, Nemo, Dragon Star);  procesatorii de plăți care sunt autorizați de noi să intermedieze plățile în sistem 3D Secure (PayU); Împărtășim datele tale cu partenerii noștri și în scopuri de marketing, cum ar fi: (i) prelucrarea datelor prin platforma Facebook pentru a-ți transmite oferte personalizate prin reclame țintă cu ajutorul funcției de audiențe personalizate pe liste de clienți, sau (ii) prelucrarea datelor pentru a-ți transmite ofertele personalizate bazate pe publicitatea comportamentală online derulate cu Google AdWords.

  Accesul auditorilor și consultanților - Dacă vom decide în viitor să înstrăinam afacerea higimag.ro vom oferi acces sau transmite auditorilor și consultanților potențiali(ilor) cumpărători datele clienților noștri pentru efectuarea auditului necesar achiziției  afacerii. Pentru acest scop, ne vom asigura că orice potențial cumpărător va urmări și implementa masurile de securitate necesare pentru protecția datelor tale, iar părțile vor semna în prealabil un contract de prelucrare a datelor pentru scopul tranzacției.

 CÂND TRANSFERĂM DATELE TALE ÎN AFARA SPAȚIULUI UNIUNII EUROPENE SAU SEE? - Ca și regulă, datele tale nu sunt stocate într-o țară situată în afara Uniunii Europene sau Spațiului Economic European („SEE”). Totuși, unele date pot fi transferate către partenerii noștri care ne ajută să operăm activitățile Magazinului Online și sunt situați în afara spațiului Uniunii Europene. Însă, cu fiecare dintre acești parteneri am depus eforturi rezonabile pentru a ne asigura că există măsuri adecvate de protecție a datelor.

Mai exact, furnizorul nostru de servicii care ne ajută să îți transmitem informări pe e-mail (MailChimp), deși este situat pe teritoriul SUA (în afara spațiului UE), acesta deține certificarea Privacy Shield (Scutul de Confidențialitate UE-SUA) la secțiunea non-HR, asigurând astfel un nivel adecvat de securitate a datelor, recunoscut de Comisia Europeană.

Atunci când îți transmitem oferte personalizate prin reclame țintă apelăm la funcția de audiențe personalizate gestionată de Facebook, Inc. situat în afara UE/Spațiului Economic European, care însă este certificat conform informațiilor disponibile public conform cerințelor Scutului de Confidențialitate UE-SUA (considerat a asigura un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate din Uniunea Europeană către organizații din Statele Unite). Vă recomandăm să consultați și Politica de confidențialitate a Facebook pe site-ul acestuia. Daca vom transfera datele tale și către alți parteneri/ furnizori ai higimag.ro situați în state care nu asigură un nivel adecvat de protecție a datelor transmise, ne angajăm să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura că respectivii parteneri/furnizori respectă termenii și condițiile stabilite în această Politică. Aceste măsuri pot include în plus implementarea unor standarde de protecție a datelor (de ex. ISO 27001), a unor clauze contractuale standard adoptate de Comisia Uniunii Europene, precum și a unor sisteme de control direct al acestor mecanisme.

 CUM ASIGURĂM SECURITATEA DATELOR TALE? - Higimag.ro asigură măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele tale personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru. Implementăm procese sistematice de instruire a persoanelor responsabile de securitatea IT și de monitorizare și audit al securității sistemelor și infrastructuri IT conform politicilor interne ale higimag.ro. În plus, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura (inclusiv prin contractele încheiate cu aceștia) că și parteneri noștri de încredere gestionează măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru prelucrarea datelor pe care le împărtășim cu aceștia.

 CE DREPTURI ŞI OPȚIUNI AI CU PRIVIRE LA DATELE TALE?- poți gestiona din contul de client accesarea, rectificarea sau ștergerea directă a unor datele disponibile în contul tău de client în Magazinul Online; vei putea șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările website-ului Magazinului Online; în plus, poți alege să modifici setările browser-ului pe care îl folosești astfel încât să restricționezi urmărirea de către cookie-uri a comportamentului tău în Magazinul Online (totuși, aceste restricționări îți pot afecta experiența de navigare în Magazinul Online); platformele social media și motoarele de căutare (de ex. Google sau Facebook) îți oferă posibilitatea de a gestiona diverse opțiuni privind modul în care alegi să îți prelucreze datele.

 În plus acestor opțiuni, GDPR îți oferă, în calitate de persoană vizată, drepturile descrise mai jos. Înainte de a da curs oricărei solicitări privind drepturile tale, ne vom asigura că ești titularul datelor cu privire la care alegi să îți exerciți aceste drepturi, iar pentru acest scop îți putem solicita unele informații/ date pentru a verifica identitatea ta, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea ta. Corespondența pe care o vom purta cu tine o vom putea păstra pentru a asigura că ținem evidența solicitărilor și și răspunsurilor privind drepturile tale.

Dreptul de a fi informat. Ai dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care prelucrăm datele tale, inclusiv detalii privind drepturile tale, în calitate de persoană vizată. Aceste informații despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele tale sunt incluse și în această Politică. Dreptul de acces la date. Ai dreptul de a accesa datele pe care le prelucrăm despre tine, fără a percepe vreun fel de taxă la primele furnizări de date. Dacă vei avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, vom putea percepe o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate și nejustificat.  Dreptul la rectificarea datelorÎn cazul în care identifici că datele tale pe care le prelucrăm sunt incorecte, incomplete sau inexacte. Dreptul de a te opune marketing-ului direct (inclusiv profilarea în scop de marketing direct). Te poți opune oricând și dezabona la comunicările noastre de marketing direct în orice moment. Poți face acest lucru ușor prin a da click pe linkul „dezabonare” în orice e-mail pe care le vom trimite către tine sau din contul tau la sectiunea „Setări cont”. Retragerea consimțământului (prin dezabonare sau solicitare scrisă) nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia. Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim. Te poți opune în orice moment oricărei prelucrări de date atunci când la o astfel de prelucrare ne bazăm pe interesul nostru legitim. Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Ai dreptul de a ne solicita ștergerea datelor tale. Dreptul de a restricționa prelucrarea. Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor. Dreptul de portabilitate. Atunci când prelucrăm datele tale în baza consimțământului sau executării contractului, și în mod automat, vei avea dreptul să ne soliciți transferul datelor tale. .Dreptul de a face plângeri la autoritatea de supraveghere. Ai dreptul să depui orice plângeri în fața Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal („A.N.S.P.D.C.P.”) asupra modului în care noi prelucrăm datele tale personale: http://www.dataprotection.ro/. Pentru exercitatrea oricaror acestor drepturi, ne poți trimite solicitarea ta prin e-mail:  contact@higimag.ro

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI PRIVIND PROTECȚIA DATELOR - Higimag.ro îți stă la dispoziție pentru orice nelămuriri, clarificări sau orice detalii de care ai nevoie cu privire la prezenta Politică de Prelucrare a Datelor. Ne poți contacta și pentru orice sugestii sau comentarii legate de această Politică sau modul în care colectăm și utilizăm datele tale, la datele de contact ale DPO de mai jos. Higimag.ro a numit un Responsabil cu Protecția Datelor pe care îl poți contacta cu privire la orice aspect privind prelucrarea datelor cu caracter personal, la următoarele date de contact: Responsabil cu Protecția Datelor Adresa: str. Ana Aslan nr 18, ap 3, Cluj Napoca Email: contact@higimag.ro

 CÂND SE ACTUALIZEAZĂ ACEASTĂ POLITICĂ - Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor este supusă modificărilor și se completează cu celelalte politici specifice ale higimag.ro, respectiv: (a) Politica de prelucrare a datelor prin sisteme CCTV și (b) Politica de utilizare a cookies, disponibile pe website-ul Magazinului Online.

Modificat la 24.05.2018