HigiMag foloseste Cookies. Prin continuarea navigarii sau prin inchiderea notificarii va dati acordul.

Tehnologia microfibrei

Postat de Ramona 30.01.2020 0 Comentarii

Superioritatea produselor din microfibre se datoreaza materialului din care sunt fabricate, si anume microfibra de inalta calitate. Din acest motiv efortul de a inlatura murdaria este redus, rezultatul fiind o curatenie perfecta, indiferent de tipul suprafetei pe care se lucreaza.

 

Despre microfibre

 

Microfibra in comparatie cu firul de par

 

Microfibrele se refera la fibrele ale caror fire individuale sunt mai fine decat 1 dtex (prescurtare pentru unitatea de masura „Decitex”). 1 dtex inseamna ca 10.000 de metri din aceste fire extrem de fine cantaresc doar 1 gram! Prin comparatie: microfibrele sunt de doua ori mai fine decat fibrele de matase (cele mai subtiri fibre naturale), de trei ori mai fine decat fibrele de bumbac si de sase ori mai fine decat parul uman.

 

 

Si acesta este si avantajul lor: in comparatie cu alte materiale, microfibrele cu aceeasi greutate au un volum semnificativ mai mare. In plus, datorita tehnologiei de productie, suprafata unei microfibre este semnificativ mai mare decat cea a tesaturilor conventionale. Prin urmare, acestea ofera o suprafata de contact mult mai mare pentru absorbtia murdariei decat fibrele utilizate in mod obisnuit la mopuri si lavete. Datorita finetii lor, microfibrele pot dezvolta o activitate mecanica de curatare chiar si in microporii suprafetelor care nu pot fi vazute de ochiul uman si pot indeparta usor murdaria si datorita structurii lor solzoase asemanatoare parului.

 

 

Eficienta microfibrei se datoreaza efectului de capilaritate

 

Capilaritatea este capacitatea unui corp poros sau a unui tub de a atrage si retine un lichid.

Produsele din microfibra au o densitate foarte mare de fibre. Capacitatea de absorbtie a apei este facilitata prin numarul considerabil mai mare de camere de aer si a microporilor dintre fibre. Asa-numitul efect capilar este responsabil pentru absorbtia apei, deoarece microfibrele in sine nu pot absorbi apa. In acest fel, materialul din microfibra „aspira” apa si murdaria sau bacteriile, materialul colectat fiind de fibrele individuale.

 

 

Curatarea electrostatica a suprafetelor uscate

 

Cand se utilizeaza produse din microfibra (mopuri, lavete), frecarea are ca rezultat o incarcare electrostatica in microfibra. Acest lucru duce la atragerea murdariei incarcate negativ, fara a o ridica. Parul, scamele, ghemotoacele de praf si alte murdarii sunt atrase si retinute de suprafata structurata a fibrelor. Se evita maturarea si periajul si, atunci cand este vorba doar de o murdarie usoara, gradul de curatenie dorit poate fi obtinut fara utilizarea apei sau a agentilor de curatare.

In plus, produsele din microfibra produc un usor efect de lustruire, de exemplu pe parchet si mobile, oferind un aspect stralucitor.

 

O gama de produse din microfibra de calitate: mopuri, lavete si paduri pentru aparate de curatat podelele este disponibila acum pe higimag.ro

 

 

 

 

Lasa un comentariu