HigiMag foloseste Cookies. Prin continuarea navigarii sau prin inchiderea notificarii va dati acordul.

Cum spalam mopuri si lavete din microfibra?

Postat de Ramona 25.02.2020 0 Comentarii

Materialul din microfibra este ideal pentru a curata suprafetele diverse, atat umede, cat mai ales uscate.

Datorita tehnologiei de productie, mopurile si lavetele din microfibra indeparteaza cu usurinta murdaria, praful si grasimile.

 

Vrei sa stii mai multe despre tehnologia de producere a microfibrei?

Click AICI

 

Pentru a mentine functionalitatea acestor materiale cat mai mult timp, ingrijirea lor este foarte importanta. Producatorii de mopuri si lavete din microfibra au creat urmatoarea lista de puncte care trebuie urmate la spalarea acestui tip de material textil.

 

 

 1. Pre-spala mopurile si lavetele noi

Inainte de a fi utilizate pentru prima data, mopurile noi si lavetele din microfibre trebuie sa fie spalate in prealabil la 95°C. Acest lucru strange cusaturile si imbunatateste capacitatea de absorbtie a fibrelor. (Exceptii: Acryl Color).

 

 

 

 

   2. Spala-le separat de alte materiale textile

 

Textilele de curatare din materiale din microfibra trebuie spalate separat. Acest lucru impiedica deteriorarea fibrelor. In special pentru panzele din microfibra, trebuie utilizate plase de spalare. Nu amesteca materialele din microfibra cu alte tipuri de material: bumbac, in etc. Evita sa le pui la spalat in aceeasi masina impreuna cu parti din plastic sau metal (catarame, fermoare, capete de imbinare).

 

 

 

   3. Indeparteaza murdaria grosiera

 

La curatarea podelelor, murdaria este desigur prinsa in mopuri si lavete. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa fie scuturate bine sau aspirate inainte de spalare. Murdaria neindepartata poate deteriora materialele de curatare si masina de spalat.

 

   4. Nu umple excesiv masina de spalat

 

Pentru a obtine rezultatul optim de spalare, trebuie sa existe suficient spatiu in tamburul masinii de spalat. Doar atunci cand materialele de curatare se pot misca liber in tambur, murdaria este indepartata eficient. De regula, lasa cel putin 15 cm liberi vizibili prin fereastra masinii de spalat rufe.

 

 

 

   5. Adauga detergent numai in ciclul principal de spalare

 

Detergentul trebuie utilizat numai in ciclul principal de spalare. Detergentul trebuie ales pentru a corespunde zonei de utilizare si gradului de murdarire a mopului. La dozarea detergentilor, trebuie respectate instructiunile producatorului. NU folosi balsamul pe tesatura! Daca este posibil, nu trebuie utilizati inalbitori care contin clor sau alte procese de albire agresiva. NU folosi cuptorul cu microunde pentru dezinfectare, microfibra poate lua foc!

 

 

   6. Spala mopul si laveta din microfibra in ciclul de pre-spalare a masinii

Spalarea mopului din microfibra ar trebui sa implice cel putin un ciclu de pre-spalare cu apa rece. Nu utiliza detergent in pre-spalare pentru a preveni deteriorarea fibrelor prin reactii chimice cu reziduuri ale agentului de curatare. In plus, fata de reziduurile agentilor de curatare, pre-spalarea elimina si murdaria desprinsa. Acest lucru imbunatateste considerabil rezultatul spalarii. Textilele de curatare NU pot fi spalate la temperaturi mai mari decat cele specificate de producator!

 

 

   7. Daca folosesti un uscator de rufe, urmareste cu atentie temperatura uscatorului

 

Nu trebuie depasita temperatura recomandata a uscatorului pentru materialele textile din microfibra. Uscarea la temperaturi prea mari poate deteriora fibrele textile. Indicat este sa folosesti treapta minima a temperaturii.

 

 

 

   8. Pastreaza mopurile si lavetele la loc ferit de umezeala

 

Textilele de curatare trebuie depozitate intr-un loc cat mai uscat. Depozitarea in mediu umed poate duce la aparitia mucegaiului.

 

 

   9. Verifica masina de spalat si uscatorul dupa curatarea mopurilor si a lavetelor

 

Verifica masina si uscatorul sa ramana curate. Aduna scamele si reziduurile depuse atat in cuva, cat si in filtru si furtunul de evacuare a apei uzate.

 

 

 

Alege gama cea mai potrivita de detergenti pentru spalarea textilelor din microfibra

 

Lasa un comentariu